Radioprataren Linn Ohlsson är besviken på utvecklingen i tävlingen. Foto: SR

Jurymedlemmen Linn Ohlsson om bastuförslaget

Uppdaterad
Publicerad

Bara timmar efter att tävlingen drog igång, ledde nomineringen ”Svettekörkan” stort i omröstningen.

Linn Ohlsson, radioprofil i P4, var en av jurymedlemmarna när de sex nominerade namnen i bastutävlingen togs fram. Efter fyra dagar har ett av hennes bidrag, ”Steam dream”, några få procent av rösterna, medan det ledande bidraget ”Svettekörkan” fått betydligt fler.

– Det här får bara inte hända. Jag underskattade helt klart göteborgarnas intellekt och missbedömde målgruppen, säger hon besviket.

De nominerade namnen är (S)kålle & (B)ada, Svettekörkan, Göteboil, Burning Torso, Värmeböljan och Steam Dream där de två sistnämnda sammantaget ligger klart sist och är Linn Ohlssons förslag.
Hon hävdar att hennes nomineringar vänder sig mot en urban publik som ser Göteborg som en modern stad och inte till en publik som gillar fars, som hon hävdar att ”Svettekörkans” väljare gör.

Ska driva kampanj

Under helgen ska hon driva en kampanj på sociala medier och försöka vända sitt underläge fram tills tävlingen avgörs på söndag kl 00.00.

– Jag tror det kommer gå. Jag vill att göteborgarna ska bevisa att vi inte är fast i det förgångna utan en del av den globala communityn.

Om hon inte hade fått välja en av sina egna nomineringar hade hon röstat på (S)kålle & (B)ada.

– Det är viktigt, smart och ogenomträngligt. Det finns inga hål. Kålle och Ada är historiskt, det innehåller man och kvinna och säger precis det man gör i en bastu – skållas och badas. ”Svettekörkan” är bara äckligt.

Vad tror du är problemet med ”Steam Dream” då?

– Det är kanske för att det är på engelska, men det är ju ”Burning Torso” också. Namnet kopplar nog inte tillräckligt till staden, det är för allmängiltigt skulle jag tro.

– Jag gjorde kanske fel som tog med Steam Dream, men samtidigt måste man ha med något som vidgar folks vyer lite så jag tycker nog ända jag bidragit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Göteborgs nya bastu

Mer i ämnet