Kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M) anser att utredningarna visar på ett oacceptabelt beteende. Foto: Johansson/Veldre/SVT

Bengtsforshus sparkade vd polisanmäler kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Pär Nilsson sparkades som vd för det kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus. Utredningar hade pekat på misstankar om mobbning, kränkningar och ekonomiska oegentligheter. Nu polisanmäler Pär Nilsson Bengtsfors kommun för grovt förtal.

– Jag är felaktigt uthängd för de saker man anklagar mig för.

Det var P4 Väst som först rapporterade om att Pär Nilsson polisanmäler kommunen. Anledningen till polisanmälan är de undersökningar som är gjorts där mobbning, kränkningar och ekonomiska oegentligheter lyfts.

– Fullständigt horribla anklagelser. Helt tagna ur luften, säger Pär Nilsson till SVT.

Vad hoppas du att uppnå med polisanmälan?

– Jag ska ha en offentlig ursäkt för att man behandlar folk så illa från kommunledningen, säger Pär Nilsson.

Stig Bertilsson (M) är kommunstyrelsens ordförande  i Bengsfors. Han säger till SVT Nyheter Väst att de uttalanden som han har gjort är helt korrekta.

– De beskriver verkligheten som den är.

Hur ser du på polisanmälan?

– Det är inget som inger någon oro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M) anser att utredningarna visar på ett oacceptabelt beteende. Foto: Johansson/Veldre/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.