Bengtsforshus vd Pär Nilsson får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus vd, Pär Nilsson, har fått sparken, rapporterar Dalslänningen.

Bakgrunden är två utredningar som dels pekar på att Pär Nilsson ska ha agerat kränkande mot en medarbetare på Bengtsforshus, men också på ekonomiska oegentligheter. Bland annat ett ifrågasatt fallskärmsavtal.

– Jag dementerar alla delar av de utredningar som är gjorda, har han tidigare sagt till SVT.

Nu har Pär Nilsson fått sparken och får inget avgångsvederlag.

Brutit mot kollektivavtalet

Fackförbundet Unionen menar att Bengtsforshus har brutit mot kollektivavtalet och att någon regelrätt MBL-förhandlng inte har skett.

– Unionen begär allmänt skadestånd för brott mot kollektivavtalet mellan Unionen och Fastigo (fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation), och ekonomiskt skadestånd till Pär Nilsson för att bolaget inte redovisat grunderna för entledigandet av Pär. Och för att de inte har förhandlat enligt medbestämmandelagen, säger Pål Magnussen, ombudsman på Unionen till tidningen.

Artikeln har den 27/2 uppdateras med en kommentar från vd:n PärNilsson:

”Situationen som uppstått kommer sig utav att en personhar oemotsagd och okritiskt fått framföra anklagelser om bolagetsverksamhet och även om dess personal.” Skriver Pär Nilsson i ettsms till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.