Foto: Privat/TT

Bert Karlsson struntar i bygglov – sätter upp ytterligare fyra bilder

Uppdaterad
Publicerad

Bråket mellan Bert Karlsson och Skara kommun om ”schlagerväggen” i Skara fortsätter. Förra veckan satte Bert Karlsson upp två bilder på Carola och Herreys i centrala Skara utan bygglov – och nu kommer han sätta upp fyra bilder till.

– När vet jag inte, men det kommer bli snart. Det här är en jävligt viktig del av Skaras historia, säger Bert Karlsson.

Bilderna, som är 4 gånger 4 meter stora kommer sättas upp bredvid de redan uppsatta bilderna på Carola och Herreys och föreställer schlagerstjärnorna Charlotte Perrelli, Friends, Fame samt gruppen Chips med Kicki och Bettan.

Bert Karlsson

Struntar i bygglov

Det var förra veckan som bilderna på Carola och Herreys, också 4 gånger 4 meter stora avtäcktes inför hundratals Skarabor på det som är tänkt att bli ”schlagerväggen” på hans musikskola Music Factory i Skara.

Enligt Bert Karlsson symboliserar bilderna stadens framgångssaga inom musikindustrin. Men bilderna sattes upp utan bygglov, vilket SVT Nyheter Väst tidigare berättat om.

– Nu skiter jag i vad de tycker. Jag kör ändå, sade han då till SVT Nyheter Väst.

För dominanta i gaturummet

Det var med argumentet att bilderna är för stora, och blir för dominanta i gaturummet som Skara kommun avslog hans ansökan om permanent bygglov, och hotade med sanktionsavgifter för bilderna om de inte slogs ner, enligt Nya Lidköpings-Tidningen.

Fram till 18 oktober har han på sig att ta ner bilderna för att slippa straffavgifterna. Då har Miljö- och byggnadsnämnden i Skara sammanträde och kommer besluta om tillfälligt bygglov för bilderna. Men i väntan på nämndens beslut kommer han återigen trotsa bygglovet och sätta upp fyra bilder till.

– Jag skulle aldrig frågat från början, jag skulle bara satt upp dem. Men jag är helt säker på att jag kommer få tillfälligt bygglov för bilderna i efterhand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bert Karlsson

Mer i ämnet