• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

En person skjuten till döds i Lövgärdet. Foto: SVT

Bilar beslagtagna efter dödsskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar har tagits i beslag av polisen efter dödsskjutningen i Lövgärdet. De är intressanta för utredningen och ska undersökas av tekniker.

Under gårdagen undersöktes den bil som man tror att den dödade mannen i 30-årsåldern färdades i. Under fredagsmorgonen uppger polisen att de har tagit ytterligare två bilar i beslag. Fordonen är intressanta för utredningen och ska undersökas av polisens tekniker.

– Det beslagtogs en bil igår och sen tog vi ytterligare under kvällen så vi har har totalt tre bilar i beslag förutom den som offret satt i, säger Peter Adlersson, polisen presstalesperson hos polisen region väst.

Under gårdagen gick polisen ut med uppgifter om att de misstänkta flydde från platsen i en blå Renault. Men om det är en av de bilar som har tagits i beslag vill man inte gå ut med.

– Nej det kan jag inte bekräfta, bara att vi har tagit tre bilar i beslag, säger Adlersson.

Stor insats efter skjutningen

Under gårdagen jobbade ett stort antal poliser i området Lövgärdet men ingen av de tre misstänkta kunde gripas. Det var vid 09-tiden som två personer öppnade eld mot mannen i 30-årsåldern som arbetade på skolan. Tillsammans med en förare körde det från platsen i en blå bil, troligtvis en Renault Clio. Platsen för skjutningen spärrades av för att säkra spår där man bland annat hittade tomhyllsor.

En bit ifrån brottsplatsen på en lekplats fann man även ett vapen. Enligt polisen ska det dock inte vara kopplat till dödsskjutningen och därför har en separat utredning startats för att utröna omständigheterna kring det.

– Det var en privatperson som hittade vapnet utomhus och vi kommer att utreda det separat.

Två personer hörda

Även två personer, som inte var brottsmisstänkta, togs även in till förhör och de släpptes efteråt.

– De är hörda upplysningsvis men är inte misstänkta för något.

Polisen kommer under fredagen att fortsätta med dörrknackning i området och hålla ytterligare förhör.

– Det kommer vara en intensiv idag och mycket som ska göras med flera uppgifter som ska kontrolleras, säger Adlersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lärarmordet i Lövgärdet

Mer i ämnet