”Vi är många som står för annat än våld” Foto: SVT Lars WiklundVisa alla (6)
Visa alla (6)

Över 1000 personer i protestmarsch mot våldet

Uppdaterad
Publicerad

Läraren sköts till döds framför ögonen på skolbarnen. Under måndagskvällen hölls en manifestation i Angered till minne av den mördade mannen.

En av initiativtagarna till manifestationen i Lövgärdet är Amir Kader, känd i området bland annat som ledare för taekwondoklubben där många ungdomar är engagerade.

– Vi vill visa att vi är emot våld och att vi är fler än de som håller på med våld, säger han.

Det blev tal av skolans rektor, lärare och nära vänner och möjlighet att lägga ner blommor och tända ljus. Till manifestationen deltog utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).

– Det är inte bara familjen som sörjer, hela stadsdelen sörjer, säger Amir Kader.

Han kände den mördade läraren och fotbollsledaren väl.

– Varje morgon när jag vaknar hoppas jag att allt bara är en mardröm, säger han.

"Vi är många som står för annat än våld" säger arrangören Karwan Faraj. Foto: SVT

– Vi vill markera att vi är emot det grova våldet på våra gator, vi är många som står för annat än våld, säger Karwan Faraj, arrangör till SVT Nyheter Väst.

Varför är det viktigt att demonstrera?

– Vi sänder en fysisk signal till alla som bor här att det finns goda krafter som kommer att kämpa vidare. Dom som bor här ska inte känna sig otrygga, för vi är många som står emot våldet, säger Karwan Faraj.

LÄS MER: En person skjuten till döds i Göteborg

Polisjakten direkt efter dådet ledde inte till något gripande och nu går arbetet in i ett nytt skede.

– Vi har jobbat med full kraft under helgen och vi fortsätter med samma intensitet, men vi har fortfarande ingen som är skäligen misstänktm säger förundersökningsledaren Annika Johansson.

Polisen flaggar för att arbetet kan ta tid, på samma sätt som det gjorde med de uppmärksammade morden på Vår Krog och Bar i Göteborg. Där tog det polisen över ett år innan gärningsmännen till slut kunde åtalas och dömas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lärarmordet i Lövgärdet

Mer i ämnet