Detta har hänt. Foto: SVT

Sju månader efter mordet: Polisen vädjar till vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 30-årsåldern sköts ihjäl utanför Lövgärdesskolan där han arbetade. Men trots att ett 15-tal poliser jobbat med fallet i månader så har ingen ännu gripits. Nu vädjar polisen till nya vittnen att träda fram.
– Vi vet att det finns människor som sett och har kunskap om brottet, säger Annika Johansson, förundersökningsledare.

Polisutredningen har inte rört sig särskilt mycket framåt den senaste tiden. Men nu gör utredarna ett omtag och går igenom utredningsmaterialet på nytt.

– Just nu håller vi på och tar ett samlat grepp över det här. För att få en helhet över utredningen – för det är ett stort material -  så behöver vi gå igenom ärendet för att se hur vi kan gå vidare, säger Annika Johansson som är polisens förundersökningsledare i fallet.

Enligt polisen har man hållit drygt 1.000 förhör i fallet. Det har gjorts husrannsakningar, en rad föremål har beslagtagits, och man har också analyserat både telefoner och datorer.

Har ett troligt motiv

Polisen säger också att de tror sig känna till motivet bakom dådet. Men vilket motiv man misstänker vill myndigheten inte berätta i nuläget. Men ännu saknas många pusselbitar. Och nu vädjar polisen till eventuella vittnen.

– Vi vet att det finns människor som sett och har kunskap om brottet och vi skulle vilja komma i kontakt med dem. Dels iakttagelser från brottsplatsen, dels från flyktbilen och före och efter brottet, säger Annika Johansson.

Det var på morgonen den 11 maj 2017 som två personer gick till attack mot en man i närheten av Lövgärdesskolan. Enligt vittnesuppgifter till SVT Nyheter Väst sköt männen 5-6 skott innan de flydde med en tredje man i en liten blå bil.

11 maj: En man i 30-årsåldern skjuts ihjäl i eller vid sin bil intill Lövgärdesskolan där han arbetar. Tre män flyr från platsen i en bil. Skolan håller barnen inomhus resten av dagen.

12 maj: Polisen meddelar att man sammanlagt tagit tre bilar i beslag och att de undersöks.

15 maj: Över 1000 personer i Angered deltar i en protestmarsch mot våld, och till minne av den mördade mannen.

30 maj: Polisen uppger att man ännu inte har någon misstänkt men att man hållit över 700 förhör i fallet.

21 december: Polisen meddelar att de ska gå igenom allt material på nytt. De vädjar till vittnen att träda fram.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lärarmordet i Lövgärdet

Mer i ämnet