Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stadsdelen Hässleholmen/Hulta har under en längre tid skakats av oroligheter och sedan flera månader tillbaka har boende känt sig otrygga där det inte varit upplyst. Foto: SVT/Valentina Xhaferi

Boende om den nya matbutiken: ”Det blir tryggare för ungdomar”

Publicerad

Förutom polisnärvaro och kameraövervakning i ett av polisens särskilt utsatta områden, Hässleholmen ska nu en matbutik som öppnade i förra veckan bidra med en ökad trygghet på Hässle torg.

– Jag tycker att det är bra att de öppnat en affär där äldre kan komma snabbare och det blir tryggare för ungdomar som går på Bodaskolan att handla här, säger Emir Taranis, boende på Hässleholmen.

Efter att boende på Hässleholmen/Hulta i Borås varit utan matbutik i ett halvår har nu en ny mataffär öppnats på Hässle torg, vilket även BT rapporterat om. Och det är något som de boende längtat efter.

– När jag brukade komma hem från gymmet var det mörkt här men nu när affären är här är det upplyst och jag känner mig tryggare, säger Vanessa Elizalde, boende på Hässleholmen.

Stadsdelen Hässleholmen/Hulta har under en längre tid skakats av oroligheter och sedan flera månader tillbaka har boende känt sig otrygga där det inte varit upplyst.

– Det betyder mycket att området blir mer levande och mer rörelse. Framför allt underlättar det för dem som bor där och förhoppningsvis får det en brottsdämpande effekt, säger kommunpolisen Nadim Ghazale

I klippet ovan hör du mer om förändringen på Hässleholmen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer