Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fantastiskt bra att höra att trenden vänder”. Se när Prins Carl Philip invigde barnområdet på årets bokmässa. Foto: SVT

Här inviger Prins Carl Philip barnavdelning på bokmässan i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Nu har årets bokmässa i Göteborg startat, och på torsdagen fick mässan besök av prins Carl Philip. Prinsen invigde det nya barnområdet och hans fokus var på att öka respekt och förståelse för personer med dyslexi.

– Det är glädjande att fler barn läser, men vi ska förbättra det ännu mer, säger han.

– Jag hoppas att Bokmässan fortsätter vara en viktig mötesplats för alla oss som värnar om läs- och skrivfrågor, för oss själva och för våra barn, och för deras framtid, säger prins Carl Philip.

Det är fullt av barn och föräldrar som samlats framför den lilla scenen där prinsen håller sitt invigningstal. Många tar ett foto, och det blir trångt och varmt som det brukar på bokmässan, men stämningen är god.

Trendbrott: Fler barn läser – men många fattas

Hur ska man få fler barn att läsa?

– Det är en bra fråga. Dels som vi gjort här med läsfrämjande insatser och leker fram läsningen, men också att hitta böcker och material som barnen och ungdomarna tycker är kul att läsa, säger prinsen.

Med ett nytt Barnområde på bokmässan, där ett stort lästält finns, sätts fokus på att få föräldrar och barn att utforska läsande och skapande. Lässatsningen stötas av Prinsparets Stiftelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.