Bombhot mot skola i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En person har gripits efter att ha riktat hot mot en skola i Göteborg, enligt polisen. En elev ska ha uppgett att han haft ett farligt föremål eller en bomb i skolan. Nationella bombskyddet är informerat.

Det var vid 13-tiden som polisen larmades till Burgårdens gymnasium i Göteborg efter att en person uttalat ett hot mot skolan och personalen.

– Det är en elev som uttalar ett hot mot elever och personal. Han uppger då att det ska vara en bomb placerad i skolan, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Flera polisenheter på skolan

Flera polisenheter larmades till skolan och man kunde snabbt hitta den misstänkte mannen, berättar Anna Göransson. Efter en genomsökning av skolan kunde man dock konstatera att hotet var falskt – man kunde inte hitta någon bomb i skolan.

– Mannen greps misstänkt för olaga hot mot grupp. Han visade också tecken för påverkan av narkotika, så han ska provas för det, säger Anna Göransson.

Vet ni vad mannen kan ha haft för motiv?

– Det är oklart i nuläget. Mannen har inte hunnit höras än.

Nationella bombskyddet har informerats om händelsen.

Skolan behövde inte evakueras

Jenny Larsson är verksamhetschef på Burgårdens gymnasium. Hon berättar för SVT Nyheter Väst att man inte vidtog några andra åtgärder än att larma och samarbeta med polisen.

Ni evakuerade inte skolan?

– Vi har inte behövt göra det. Det gick att hantera situationen ändå, säger Jenny Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.