Akutingången på Mölndals sjukhus. Foto: SVT

Bönerum på Mölndals sjukhus vandaliserat

Uppdaterad
Publicerad

Ett muslimskt bönerum på Mölndals sjukhus har vandaliserats med islamofobiska inslag. Det ska vara tredje gången det senaste halvåret som bönerummet utsatts för liknande händelser.

Det är GP som rapporterar om händelsen som ska vara polisanmäld.

– Det är väldigt allvarligt och obehagligt för en troende muslim. Många är upprörda och känner sig kränkta av handlingarna, säger Samir Jeresi, sjukhusimam vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, till tidningen.

I somras revs sidor i Koranen sönder och kränkande ord klottrades på väggarna, och så sent som i december i fjol utsattes bönerummet för ny skadegörelse.

Andra rum drabbade

Tidigare har bönerum på Östra sjukhuset i Göteborg vandaliserats med klotter och skadegörelse.

Bönerummen inom universitetssjukhuset bevakas av väktare. Kortläsare, larm och kameraövervakning skulle kunna användas, men de systemen skulle också kunna ha negativa effekter.

– Det kan upplevas som integritetskränkande. Men detta är förstås något vi måste prata med berörda om, vi har tidigare haft dialoger kring skadegörelse, säger säkerhetschef Peter Alverman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer