Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett 15-tal personer ska enligt polisen varit inblandade i bråket som utbröt utanför Alingsås tingsrätt under torsdagen. Hör SVT:s reporter berätta i klippet ovan. Foto: SVT

Bråk vid Alingsås tingsrätt – stor polisinsats på platsen

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen inleddes rättegången efter mordet vid högskolan i Borås i november 2020. Strax efter klockan tio utbröt ett bråk utanför tingsrättens lokaler. Polis kallades till platsen och SVT:s reporter beskrev läget som tumultartat med flera slagsmål mellan olika personer. Ingen blev allvarligt skadad.

Vid 10-tiden på förmiddagen utbröt ett bråk utanför tingsrättens lokaler i Alingsås där rättegången efter mordet på 25-årige Ziad hålls i säkerhetssalen under veckan. Ett 15-tal personer ska enligt polisen ha varit inblandade i bråket.

– Vi hörde folk som började skrika och många sprang ut från tingsrätten genom säkerhetsslussen. Sedan såg vi personer som slogs utanför, sa SVT:s reporter på plats.

Polis kom till platsen

Polis kallades till platsen och situationen lugnade sig snabbt, vid halv elva pågick polisens arbete med att prata med vittnen på platsen.

– Det ska röra sig om ett 15-tal personer som är inblandade i ett bråk, men jag har inga uppgifter om exakt antal ännu, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Han berättar också att bråket snabbt kunde hanteras.

– Läget är grönt vilket betyder att det är under kontroll, sa han vid halv elva-tiden.

Anhörig till offret lindrigt skadad

Enligt uppgifter till SVT ska anhöriga till offret ha varit på väg ut från tingsrätten under en paus och då hamnat i bråk med personer som enligt polisen sympatiserar med den åtalade, som var på väg in.

En av de anhöriga ska enligt SVT:s team på plats vara tillbaka inne i rättssalen med lindriga skador.

Under förmiddagen meddelade polisen också att en anmälan om misshandel är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.