Foto: Reboert Betzehag / Rescue photo

20 personer evakuerade i Vänersborg efter brand

Uppdaterad
Publicerad

Vid femtiden på torsdagsmorgonen började det brinna i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Vänersborg och branden spreds upp till taket. 20 personer har evakuerats och tvingats lämna sina hem. En person fördes till sjukhus med rökskador.

Byggnaden har fyra trappuppgångar och drygt 20 personer har evakuerats.

– Vi har 20 man på plats och fyra styrkor och vi jobbar för att begränsa branden på taket, säger Andreas Svenblad, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Mannen som fördes till sjukhus uppges ha hoppat från en balkong i tvåvåningshuset. Han har rökskador som inte bedöms vara allvarliga.

Ingen spridningsrisk

Branden ska en enligt räddningsjänsten ha startat i en lägenhet och spred sig sedan till vinden.

– Det är ingen spridningsrisk utanför fastigheten och även om det brinner fortfarande är det mer eller mindre under kontroll nu, säger Andreas Svenblad.

Misstänkt mordbrand

Vid 11-tiden meddellade Räddningstjänsten att branden är på avtagande. En kranbil finns på plats för att underlätta släckningsarbetet på taket.

– Det kommer ta lång tid innan det är släckt. Vi kommer nog vara där större delen av dagen.

Lägenheten där branden startade blev helt utbränd, och delar av hustaket har rasat ihop. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.