Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En brand bröt ut i ett garage i Annedal under tisdagsmorgonen. Under förmiddagen vädrar räddningstjänsten ut och rökdyker efter en kraftig rökutveckling från branden. Foto: SVT

Brand i garage i centrala Göteborg – stort räddningspådrag

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar brann under tisdagsmorgonen i ett garage i centrala Göteborg. En man i 30-årsåldern greps samma dag och sitter anhållen misstänkt för grov mordbrand. Det finns inga uppgifter om att personer ska blivit skadade.

Polisen är förtegen om den misstänkte mannen men enligt förundersökningsledare Mats lhlbom är man i och med brottsrubriceringen säker på att branden var anlagd.

– Vi är väldigt säkra på att det här är han som orsakat branden. Nu fortsätter utredningen där vi letar motiv, säger Mats Ihlbom.

Är han känd hos polisen sedan tidigare?

– Det kan jag inte gå in på.

Sju bilar drabbade

Larmet kom vid halv sex tiden på tisdagsmorgonen. Det uppgavs vara kraftig rökutveckling i garaget på Brunnsgatan, med viss spridningsrisk. Flera trappuppgångar ska vara rökfyllda och rökdykning påbörjades.

Enligt TT rör det sig om sju bilar som brunnit totalt. Polisens initiala uppgifter var att det brunnit i två elbilar. Polisen skriver på sin hemsida att den tekniska undersökningen får visa vad det är för fordon som brunnit.

Inte uteslutet om anlagd brand

En anmälan om mordbrand kommer att upprättas.

– Vi kan inte utesluta att branden var anlagd i nuläget, sa polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler tidigare under morgonen.

Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning.

Ingen utrymning

Vid halv nio på morgonen meddelar räddningstjänsten att branden är släckt och ingen har behövt evakueras från sina lägenheter.

– Vi har inte behövt utrymma snarare inrymma, alltså att man inte springer ut i trapphus eller liknande, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsbefäl på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Totalt ska 16 enheter från räddningstjänsten ha varit på plats.

Enligt SVT:s reporter på plats så är det vid halv tio fortfarande flera enheter kvar på platsen. Flera avspärrningar har satts upp vid Brunnsgatan och en bit upp på Övre Husargatan.

Branden skedde ett stenkast ifrån platsen där en explosion skedde i ett lägenhetshus för ett år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.