Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från industribranden i Kållered i Göteborg. Foto: TT/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brand i industrilokal i Kållered – E6 stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på måndagsmorgonen utbröt en brand i en industrilokal i Kållered, söder om Göteborg. Både E6:an och Gamla riksvägen stängdes av. Under kvällen var räddningstjänst fortfarande på plats och släckte branden.

E6:an vid Kålleredsmotet stängdes av helt i båda riktningarna på grund av den omfattande branden och trafiken behövdes ledas om. Först vid lucnhtid släppte Trafikverket försiktigt på trafiken i södergående riktning.

– Det är en fullt utvecklad brand i en större industrilokal och vi jobbar på platsen, sa Christer Dyrfelt vid 6-tiden på måndagsmorgonen. Han berättade att det slog ut lågor från både takfot och fönster.

Även ambulans fanns vid byggnaden, fortfarande finns inga uppgifter om personskador. 18 stycken enheter från räddningstjänsten var på plats klockan sju på måndagsmorgonen.

Butiksägarna om branden

Det var huvudsakligen en affär som säljer husvagnar som brann. I industrilokalen finns även en grossist och en rörbolagsfirma.

– Jag fick ett samtal vid sextiden av en förbipasserande på E6:an som berättade att det brann i lokalen. Tack och lov har ingen skadats, säger Robert Peterson, också är delägare i Husvagnshuset.

– Alla våra husvagnar inne i lokalen är förstörda. Det är 10–15 stycken. Vagnarna på utsidan ser ut att klara sig.

Köbildning på E6

Vid 13-tiden rapporterade räddningstjänsten att branden minskat i intensitet men ett tiotal enheter arbetade för fullt. Räddningstjänsten vet ännu inte vad som orsakat branden. Enligt polisen finns ingen misstanke om brott men en anmälan om grov mordbrand har upprättats.

– Vi är där och bistår räddningstjänsten i nuläget, med bland annat trafiken på E6, sa Fredrik Svedemyr vid 13-tiden, polisens presstalesperson.

Arbetar hela natten

Strax innan klockan 22 stod det klart att insatsen skulle pågå hela natten. Räddningstjänsten fick hjälp av grävmaskiner i släkningsarbetet. Under den sena måndagskvällen arbetade fortfarande fem enheter med att släcka branden. Först vid klockan sex på tisdagsmorgonen hade E6:an full framkomlighet igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från industribranden i Kållered i Göteborg. Foto: TT/SVT
Foto: SVT