Foto: Tomas Singer

Brand i lägenhetshus i Hjällbo

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i ett lägenhetshus i Hjällbo i Göteborg på nyårsaftons eftermiddag. Boende evakuerades via stege.

Larmet kom strax efter klockan 15 på nyårsafton. När Räddningstjänsten kom till plasten brann det med öppna lågor.

– Vi är 15-20 man på plats från tre stationer, säger Gunnar Skaven larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Branden startade i en lägenhet på andra våningen. Det brann även på en grannbalkong och boende fick evakueras från fastigheten.

– Vi håller på att evakuera boende nu via utskjutsstege, säger Gunnar Skaven larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Nyårsraket kan ha startat brand

Ingen person kom till skada. Vad som orsakat branden är än så länge oklart, men ett rykte talar om en förlupen nyårsraket.

– Det är ju den tiden på året, men vi kan inte bekräfta ryktet. Det lutar åt att detta kommer att rubriceras som mordbrand, eftersom det är så stor spridningsrisk. Det finns ingen misstänkt, utan rubriceringen kan ses som en utredningsteknisk åtgärd, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg till TT.

Rökskadade lägenheter

Vid halv fem på eftermiddagen var läget under kontroll, utan risk för att branden skulle spridas sig. Men flera lägenheter i fastigheten har rökskadats.

– Vi har skickat hem hälften av personalen som varit där, men de övriga blir kvar en stund till. säger Kalle Kivistö, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.