Brand i parhus i Hisings Backa – bostad totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

En bostad i ett tvåfamiljshus i Hisings Backa i Göteborg totalförstördes i en brand natten till måndagen.

Larmet om branden i parhuset kom in strax efter klockan halv två natten till måndagen. När polis, ambulans och räddningstjänst kom fram till platsen var det en fullt utvecklad brand i den ena bostaden.

– Vi är kvar på platsen och jobbar med att begränsa och komma åt branden, säger Björn Wärnström som är larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg vid kvart i sex på måndagsmorgonen.

Som mest arbetade ett trettiotal personer från fem stationer med att släcka branden. Tidigt på måndagsmorgonen var det inte längre någon risk att branden skulle spridas till närliggande hus.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med händelsen, men polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

– Vi har spärrat av platsen och kommer att inleda en teknisk undersökning så fort det har svalnat av, säger polisens vakthavande befäl Johan Josarp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.