Tennisklubbens ordförande Henric Carlsson vill ha igång verksamheten redan på tisdagen. Foto: SVT

Branden slår hårt mot Uddevalla Tennisklubb

Uppdaterad
Publicerad

Måndagmorgonens brand i Uddevalla Tennisklubbs lokaler kommer inte att störa verksamheten. Ordförande Henric Carlsson hoppas ha igång utebanorna redan under tisdagen, men ekonomiskt är det kännbart för klubben.

Nio personer ur räddningstjänsten bekämpade branden i Uddevalla Tennisklubbs lokaler på måndagsmorgonen. Enligt polisens tekniker som undersökte platsen har branden inte startat av naturliga orsaker.

– Man blir bedrövad när man ser hur mycket ideellt arbete som går till spillo och så mycket förstörelse till ingen nytta, säger klubbens ordförande Henric Carlsson.

Klubbstugan som ligger på Kålgårdsberget i Uddevalla totalförstördes, men verksamheten ska inte påverkas av det inträffade.

– Det är uppförsbacke idag, men vi ska se till att utebanorna är igång redan imorgon, säger Henric Carlsson som uppskattar skadorna till ett antal hundra tusen kronor.

Uddevalla Tennisklubb bildades 1932 och har varit utsatt för skadegörelse tidigare, men aldrig något som kan liknas vid måndagsmorgonens brand.

– Det här kommer inte knäcka tennisklubben, avslutar Henric Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.