Genrebild. Foto: TT

Brännöskolan stängd efter covidutbrott

Publicerad

Efter flera bekräftade covid-fall bland både elever och lärare fattade Brännö skola på tisdagen beslut om att hålla stängt resten av veckan.

– Vi har smittspårat i två omgångar. Det är sju, åtta elever och flera i personalen som är sjuka, säger biträdande rektor Daniel Källén.

Skolan kommer hålla stängt åtminstone till måndag nästa vecka men enligt biträdande rektor kan det komma att bli längre.

– Vi har testat all personal igår och visar det sig att hälften är sjuka så blir det svårt att hålla öppet på måndag. Det är svårt att få vikarier i vanliga fall till skärgården och en sådan här sak gör det inte lättare få dem att tacka ja, säger han.

Brännö skola har en förskoleklass och elever i årskurs 1-3. Förskolan håller helt stängt och de andra eleverna har fått hemuppgifter som de ska lösa under veckan.

– Det kan vara att mäta och räkna lite hemma, lustfyllda uppgifter och inte någon vanlig distansundervisning, säger Daniel Källén.

På skolan går sammanlagt 47 elever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.