Tre till sjukhus efter svår olycka i Tidaholm

Uppdaterad
Publicerad

En buss och en skåpbil kolliderade i en kurva utanför Tidaholm under måndagen. Tre personer skadades i samband med olyckan och fördes till sjukhus. En person bekräftades senare avliden.

Olyckan inträffade vid 11.30-tiden på länsväg 2874 mellan Tidaholm och Acklingakorset. En linjebuss och en skåpbil kolliderade. En person är nu bekräftad avliden, föraren till skåpbilen.

– En kvinna är avliden i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson vid region Väst, vid 15-tiden.

Kvinnan var enligt polisen hemmahörande i Skaraborg.

”Klämdes fast ordentligt”

– En linjebuss och en skåpbil kolliderade. En kvinna, som färdades i skåpbilen, klämdes fast ordentligt och fick allvarliga skador. Kvinnan togs loss och kunde lastas i ambulans, säger Ola Jakobsson på samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Det är ännu inte helt klarlagt hur olyckan gick till.

– Olyckan hände i en kurva och något av fordonen har kommit över på fel sida, men jag har ingen information om det. Jag vet inte om det fanns några vittnen,

Totalt var det fem-sex personer som färdades i linjebussen. De övriga två som fördes till sjukhus var bussens chaufför och en passagerare. Dessa två ska vara lindrigt skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.