En lastbil körde av E6 i Munkedal. Foto: Robert Betzehag

Fortsatt svårt trafikläge i Väst

Publicerad

Det har varit ett stort antal trafikolyckor under natten och morgonen runt om i Västsverige, bland annat körde en buss av vägen norr om Mellerud under natten och nu på morgonen välte en timmerbil i Bengtsfors.

Under hela söndagen, natten till måndagen och under måndagsmorgonen har SOS larmats om ett större antal trafikolyckor.

Vid midnatt körde en passagerarbuss av E45 norr om Mellerud. 18 passagerare ska ha befunnit sig på bussen men alla ska ha klarat sig oskadda.

– Det har varit väldigt många olyckor runt om. Som tur är handlar det mest om avåkningar och jag tror inte att det har varit någon särskilt allvarlig olycka i Västsverige, säger Mårten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Lastbilar med problem

Vid 08-tiden kommer det rapporter om en timmerbil som ska ha vält i Laxarby i Bengtsfors kommun. Det ska vara stora trafikstörningar på platsen.

Enligt räddningstjänsten i Bengtsfors är det inga personskador, men det har varit ”rörigt på platsen”.

– Föraren av timmerbilen har gjort ett rådigt ingripande. Han kopplade snabbt bort släpet som vält och sedan använde han sin egen kran för att plocka bort timret som låg på vägen, säger Christian Rådén, räddningschef i beredskap i Bengtsfors.

I Munkedal körde en långtradare av runt midnatt. Se bilden ovan. Vid 10.30-tiden körde ännu en lastbil av, den här gången på väg 44 i höjd med Källby i Götene. Ingen ska vara skadad men det är begränsad framkomlighet.

Vid 14-tiden krockade en lastbil och en personbil vid Kynningsrud, Uddevalla. Räddningstjänst och ambulans tog sig till platsen. Fyra personer ska vara drabbade, men skadeläget är oklart. Det ska enligt SOS Alarm handla om en sidokollision.

Olyckor i kollektivtrafiken

Enligt polisen krockade en buss och en minibuss på länsväg 2874 vid 11-tiden mellan Tidaholm och Acklingakorset. Tre personer ska ha skadats, varav en allvarligt.

En buss och en personbil krockade vid ett industriområde i Mariestad 11.45. Räddningstjänst och ambulans kom till platsen. Polisen uppger att det enligt ett vittne rörde sig om en sidokrock. Föraren av personbilen blev körd med ambulans till sjukhus, men skadeläget är oklart.

Trafikläget väntas vara fortsatt svårt under måndagen då nya snöfall drabbar delar av länet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer