Flera polisbilar och en polishelikopter kallades till platsen för rånet. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Butiksägare i Trollhättan rånad av tre maskerade män

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv niotiden på tisdagskvällen larmades polis till en butik som utsatts för ett väpnat rån i Kronogården i Trollhättan. Tre maskerade män med något som liknade ett automatvapen misstänks ha tagit en telefon och en surfplatta.

Uppgiften om att automatvapen använts kommer från butiksinnehavaren.

– Men det är väl oklart om det verkligen var det. Vi måste utgå från anmälarens uppgifter, men det finns ju soft air guns som ser ut som automatvapen också, konstaterar polisens presstalesperson Stefan Gustfasson.

Vapnet avlossades aldrig och ingen skadades fysiskt vid rånet. Gärningsmännen försvann springande från platsen.

Stöldgods påträffades

Polis kom till platsen med både helikopter och flera bilar och hittade snart både telefonen och en surfplatta i närheten.

– Dom har vi tagit i beslag för spårsäkring, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har pratat med ett stort antal personer i närområdet samt gjort tekniska undersökningar på den nu avspärrade brottsplatsen. Vid sextiden på onsdagsmorgonen hade ännu ingen gripits för rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.