Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Adnan Mohammad är vän till butiksägaren och blev oroad när han hörde nyheten om branden, se honom berätta om hur han tror det påverkar samhället, i videon. Foto: Lisa Johansson/SVT

Butiksägarens vän efter branden i Mellerud: ”Oroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Adnan Mohammad såg nyheten om butiksbranden i Mellerud på sociala medier och blev orolig för sin vän som äger butiken.

– Butiken var ganska nyöppnad. Jag var oroad för de som bor ovanför också, säger han.

Det var på fredagsmorgonen som räddningstjänsten larmades om en brand i en butik i centrala Mellerud. I samma hus finns lägenheter som utrymdes, det finns inga uppgifter om skadade. SVT:s reporter Lisa Johansson var på plats och pratade med butiksägaren.

– Jag har varit här sedan larmet kom men jag har inte fått se butiken än. Jag vet inte vad som har hänt. Om jag får gissa tror jag på något med elen, säger butiksägaren.

Fastighetsägaren: ”Kolsvart”

Det var en av de boende som ringde 112. Han satt med hörlurar på när han kände brandröken. Då larmade han och väckte familjen.

– Familjen var det första jag tänkte på. Men vi har inte hittat vår katt, säger den boende som vill vara anonym.

Även fastighetsägaren var på plats under morgonen.

– Det är totalt kolsvart, utbränt därinne. Det är skit, säger Svante Blomgren, fastighetsägare.

Adnan Mohammad är vän till butiksägaren och blev oroad när han hörde nyheten om branden, se honom berätta om hur han tror det påverkar samhället, i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.