Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon för att höra vad politikerna vill göra med folkparken i Bengtsfors. Foto: SVT

Det vill politikerna i Bengtsfors göra med folkparken

Uppdaterad
Publicerad

Folkparken skulle kunna bli ett nostalgimuseum som bland annat visar industrins, traktorns och bilens utveckling för att locka turister. Det skriver flera centerpartister i en motion till kommunfullmäktige i Bengtsfors.

– När man börjar närma sig pensionsåldern blir de flesta intresserade av att studera sina rötter. Nostalgi har alltid varit populärt, säger Jerker Johansson (C).

Folkparken Valhall i Bengtsfors står inför ett svårt ekonomiskt läge efter pandemin och samtidigt finns stora behov av renoveringar. Föreningen som driver den arrenderar parken som ägs av Bengtsfors kommun.

Hör vad politikerna tänker om folkparkens framtid i videon.

I juni hade parkens styrelse ett möte med kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M) om kommunens möjligheter att rusta upp området. Nästa steg är att styrelsen ska återkomma med vilka verksamhetsidéer de har.

– Visar de att det finns verksamhet som fungerar så är vi med på vagnen, säger Stig Bertilsson (M).

Centerpartiet föreslår nostalgimuseum

Centerpartiet föreslår samtidigt att folkparken kan bli ett nostalgimuseum med anledning av den svåra ekonomiska situationen, vilket Dalslänningen berättade först.

– Vi tyckte det var viktigt att göra något så att parken får uppleva sin 100-årsdag, säger Jerker Johansson (C), som själv har minnen ifrån parken där han bland annat började arbeta som ordningsvakt på 80-talet.

Silvia Eliasson i folkparkens styrelse anser däremot att folkparken borde användas till annat.

– All publicitet är bra publicitet. Det är bra att de reagerar när vi har ropat på hjälp. Men jag ser nog att det händer andra aktivteter här, lite mer åt nöjeshållet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer