”Vore inte ansvarsfullt nu när smittspridningen ökar”, menar David Welander, ordförande i Chalmers studentkår. Foto: CFFC.se/TT

Chalmers ställer in halloweenfesten

Uppdaterad
Publicerad

Trots pandemin planerade Chalmers studentkår att arrangera sin årliga halloweenfest. Men efter de senaste veckornas negativa utveckling med ökande smittspridning i regionen väljer man nu att ställa in.

– Vi måste kunna göra det på ett säkert och ansvarsfullt sätt, säger David Welander, ordförande för Chalmers studentkår.

Det verkar som att Chalmers studentkår i Göteborg tog åt sig av Stefan Löfvens hårda ord under torsdagen: ”Nu får det vara slutfestat”. Även Anders Tegnell rådde att skjuta upp den planerade festen i Expressen.

Och den omtalade halloweenfesten ställs nu in efter de senaste veckornas negativa utveckling med ökad smittspridning i regionen, något som GP var först med att rapportera om.

– En anledning är att det krävs stora resurser att göra det på ett säkert sätt. Och med den negativa utvecklingen vi ser i samhället just nu vore det helt enkelt inte ansvarfullt, säger David Welander, ordförande för Chalmers studentkår.

Kan bli digitalt istället

Beslutet att ställa in har mötts av förståelse bland studenterna på Chalmers. Men behovet att mötas är stort enligt kårordföranden, och man satsar mycket på digitala evenemang.

– Kan bli en digital fest istället, vi får omvärdera och utvärdera. Men självklart vill folk träffas, vi måste bara se till att det går att göra på ett säkert sätt, säger David Welander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet