Foto: TT

Chatta med oss: Påverkar klimatet hur du äter?

Publicerad

Vi undrade: Har du dragit ner på köttkonsumtionen för klimatets skull? Eller kanske av någon annan anledning? Eller inte alls?
Här nedan kan du läsa alla kommentarer.

SVT rapporterade · Påverkar klimatet hur du äter?

08.09
Har du dragit ner på köttkonsumtionen för klimatets skull? Eller kanske av någon annan anledning? Eller inte alls? Dela gärna med dig här!
08.11
Absolut inte. För mig avgör priset. Så är livet för oss som inte har "massor".
08.22
Jag har dragit ner på köttet, både för klimatets skull och för att vänja mig. Jag vill att det det ska kännas naturligt att välja ett vegetariskt alternativ, och då måste måste jag vänja mig att äta vegetariskt.
08.22
Nej kött måste man ha och så tillhör man skaran som tror att vi inte kan påverka klimatet utan det är naturens gång.
08.22
Jag äter lite mer kött än vanligt för att kompensera dom som äter mindre
08.22
Finns inte så många anledningar att äta kött i den moderna världen, förutom njutning.

Äter väldigt sällan kött eftersom att det inte behövs. Har en sundare diet, påverkar klimatet mindre och räddar en levande varelse (om man bryr sig om det)

Det största hindret för de flesta är att hitta goda vegetariska rätter. De flesta har växt upp med "kött kokboken". Tar lite energi att hitta nya goda rätter, men jag kan lova att det är det värt.
08.22
Självklart! Som student sparar jag dessutom mycket pengar genom att bara laga vegetariskt hemma. Kött äter jag när jag är på restaurang, blir bjuden eller vill unna mig något extra.
08.22
Köttet kostar ju dock mer, det är billigare att göra en gryta med exv. bönor istället för kött. Har som mål att vara vegetarian innan året är slut!
09.07
Absolut! Har två barn och vill att de ska få en dräglig framtid. Vi har inte slutat helt med kött men dragit ner kraftigt. Det kött vi ändå äter är antingen vilt eller svenskt eko som går på naturbete. Betesdjur kommer nog att behövas för att bevara den biologiska mångfalden i naturen.
09.07
Jo, men tvärtom. När det är varmt ute tänder man grillen och då blir det kött eller fisk.
Människan är allätare och veganism är direkt skadlig då man inte får i sej alla vitaminer och näringsämnen man behöver

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer