En arbetsmiljökartläggning visar att flera personer i Tibro kommun upplever att arbetsplatsen präglas av härskarteknik, tystnadskultur och publika ”avrättningar”. Mannen på bilden har ingenting med texten att göra. Foto: TT

Chefer i Tibro kommun fortsatt arbetsbefriade

Uppdaterad
Publicerad

En förvaltning i Tibro kommun har präglats av utskällningar inför kollegor, härskartekniker och bristande omdöme enligt en arbetsmiljökartläggning. Två chefer arbetsbefriades i samband med att missförhållandena uppdagades. Nu förlängs deras arbetsbefrielse till 19 februari.

Kommunen beställde kartläggningen av Skaraborghälsan efter att allvarlig kritik riktats mot förvaltningens högsta ledning, vilket SVT tidigare rapporterat om. Den presenterades i måndags och visade på flera brister inom förvaltningen.

Nu ska resultatet analyseras ytterligare och kommunledningen och de två arbetsbefriade cheferna ska föra en fortsatt dialog, enligt ett pressmeddelande. Därför förlängs deras arbetsbefrielse till 19 februari.

Tibro

– Vi behöver mer tid för att analysera resultatet av arbetsmiljökartläggningen, säger kommunchefen Kristina Lundgren i pressmeddelandet.

LÄS MER: Chefer klädde ut sig till gammal dam och gris

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tibro

Mer i ämnet