Chefsläkare Olof Ekre beklagar kvinnans dödsfall som man misstänker kan ha kopplingar till hennes vaccinering. Foto: SVT

Chefsläkaren efter dödsfallet i Trollhättan: ”Är en katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

När kvinnan avled valde chefsläkaren att göra en anmälan till Läkemedelsverket. Samtidigt tror han att ett nytt dödsfall kan skapa oro.

– Fallet är en katastrof. Men vi delar fortfarande Folkhälsomyndighetens bedömning att vaccineringens nytta överväger med väldigt stor marginal. säger Olof Ekre som är chefsläkare på sjukhuset i Trollhättan.

Lyssna på klippet och hör chefsläkaren kommentera fallet 

Ytterligare ett dödsfall som skett efter att en person fått Astra Zenecas covidvaccin Vaxzevria ska nu utredas av Läkemedelsverket.

På grund av patientsekretess vill inte Olof Ekre gå in på detaljer i det enskilda fallet. Men han konstaterar att det är en tragisk utgång och att sjukhuset fattade misstankar om att hennes död kan ha kopplingar till vaccinering veckan före.

– Det enskilda fallet går inte på något sätt att förklara bort med siffror eller statistik, säger han och hoppas att fallet nu utreds vidare av Läkemedelsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.