Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Starta klippet för att höra dottern Lisa och hustrun Pia berätta om den svåra tiden efter Christians bortgång. Foto: SVT

Familjens ovisshet efter Christians bortgång i covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Förra året dog Christian Nordgren från Alingsås i covid-19.

Kvar finns dottern Lisa Enhus och hustrun Pia Nordgren som fortfarande kämpar med att förstå varför Christian inte överlevde, när andra bara får milda symtom.

– Det kommer nog dröja flera år innan vi får svar, säger Pia.

I klippet återvänder hustrun Pia till vad hon skrev i sin dagbok precis före Christians bortgång.

Christian blev 71 år. Han var en person som alltid var igång. Han tyckte om att bygga, mura och dona i trädgården. Pia berättar om deras liv. De var tillsammans i nästan 50 år, fick två barn och sex barnbarn.

I april när coronaviruset hade börjat sprida sig i Sverige ändrades allt. Christian blev svårt sjuk. Han fick hög feber, var trött och svimmade med jämna mellanrum.

Sista samtalet

Efter att Christian svimmat i badrummet kom ambulansen och hämtade honom för andra gången och fick då läggas in på Allingås intensivvårdsavdelning. Två dagar senare bekräftades det att han var sjuk i covid-19.

Innan han sövdes ner och kopplades till en respirator fick Pia lov att prata med honom i telefon. Det blev deras sista samtal.

– Han sa att allt skulle bli bra, eller någonting i den stilen. Man tänkte ju inte att det var sista gången vi pratade, säger Pia.

Foto: SVT

Många frågetecken kvar

Efter att ha varit nedsövd i 16 dagar dog Christian. Men för Lisa och Pia finns det fortfarande många frågetecken kvar.

– Han var ju aldrig sjuk innan. Vad var det som gjorde att han blev sjuk nu, och andra bara får små symptom. Det kommer nog dröja flera år innan vi får svar på det, säger Pia.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet