Christofer Ahlqvist blir chefredaktör på GP Foto: Björn Larsson Rosvall

Christofer Ahlqvist blir chefredaktör på GP

Först var han Göteborgs-Postens nyhetschef. Nu blir han tidningens chefredaktör.
– Det här är en väldigt inspirerande utmaning som jag tar mig an med stolthet, glädje och ödmjukhet, säger Christofer Ahlqvist i ett pressmeddelande.

På tisdagen meddelande Stampen att Christofer Ahlqvist blir ny chefredaktör på GP. Han har varit tillförordnad chefredaktör en tid sedan förre chefredaktören Cecilia Krönlein, i samband med ett vd-byte på Stampeln Local media, meddelande att hon skulle sluta.

Christofer Ahlqvist som nu blir chefredaktör har tidigare varit nyhetschef på tidningen.

– Vi är glada och stolta över att ha hittat GP:s nya chefredaktör internt, det är en styrka. När vi jämförde Christofer med andra kandidater insåg vi snabbt att han är den bästa och mest lämpade för uppdraget att vidareutveckla det redaktionella arbetet på tidningen, säger Martin Alsander, koncernchef på Stampen och styrelseordförande i Stampen Local Media.

Lokal förankring

Enligt Martin Alsander har den nya chefredaktören ett starkt förtroende internt, bland annat på grund av sin lokala förankring och långa erfarenhet.

– Han är duktig på utgivarfrågor och kan både nya kanaler och print samtidigt som han har nyhetsnäsa och kan journalistiken från grunden. Han är som klippt och skuren för rollen helt enkelt, säger Martin Alsander.

– Att få leda en redaktion vars mål är att skapa lokal kvalitetsjournalistik är en av de roligaste uppgifterna jag som journalist kan tänka mig, säger Christofer Ahlqvist.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer