Foto: TT

Cricketmatch urartade – slog varandra med slagträn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på söndagskvällen till ett stort bråk i Kviberg i Göteborg. Tre personer fördes till sjukhus, efter att en cricketmatch hade urartat.

Det var vid 21-tiden på söndagskvällen som polisen larmades till cricketplanen i Kviberg. Två lag ska då ha rykt ihop på planen och gått till angrepp mot varandra med sina slagträn.

– När vi kommer fram är det två personer som ligger ner på marken, säger polisens presstalesperson, Hans Lippens.

Domaren bröt armen

Totalt ska de ha varit mellan 15 och 20 personer inblandade. Tre personer fördes till sjukhus med ambulans med lindriga skador. En av dem var domaren i matchen. Enligt polisen hade han blivit attackerad med slagträ, vilket orsakat en bruten arm.

– När vi kom fram till platsen var det tre män som sågs springa från platsen. Dessa kunde senare gripas, säger Hans Lippens.

Oklart kring brottsmisstankar

Polisen har upprättat flera anmälningar om misshandel. Enligt Hans Lippens är det i nuläget oklart hur många av de inblandade som kan misstänkas för brott, förutom de tre män som redan gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.