Foto: TT

Tre häktade på sannolika skäl efter rånmordet på Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen häktades tre personer på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt rån efter det brutala knivmordet vid Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg natten mot onsdagen. Trion nekar till brott.

Det var vid tvåtiden på natten mot onsdagen som två unga män blev rånade på sina tillhörigheter vid Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg. Situationen ska ha urartat och en 18-årig man knivhöggs så allvarligt att han senare avled.

Två män i 20-årsåldern och en 17-årig kvinna kunde senare gripas och anhållas misstänkta för mord och grovt rån.

Knivvåldet

Häktas på sannolika skäl

Under lördagen pågick häktningsförhandlingarna i Göteborgs tingsrätt. Där beslutades det att alla tre skulle häktas på den högre graden av misstanke.

– De häktas på sannolika skäl sannolika skäl misstänkta för mord och grovt rån, säger åklagare Thomas Willén.

Obligatorisk häktning

Vid grova brott, där ministraffet är fängelse i två år brukar i regel den misstänka häktas, så kallad obligatorisk häktning. Tingsrätten valde också att gå på åklagarens linje.

– Det finns också risk för fortsatt brottslighet och att de skulle kunna försöka påverka utredningen om de försattes på fri fot, säger Thomas Willén.

Samtliga av de misstänka nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivvåldet

Mer i ämnet