Funktionshindrade som deltar i daglig verksamhet. Genrebild. Foto: SVT

Daglig verksamhet öppnar igen i Borås

Publicerad

Den 31 augusti öppnar daglig verksamhet i Borås igen. Det bestämde igår Borås stads sociala omsorgsnämnden som hade ett extrainsatt möte för att klubba just det här ärendet.

Det var nästan för ett halvt år sedan, den 23 mars, när Borås stad stängde allt daglig verksamhet för att minska risken för smittspridning. Men nu är sociala omsorgsnämnden överens om att öppna igen 31 augusti. Det rapporterar Borås Tidning.

– Smittspridningen har minskat och många brukare mår inte bra av att vara hemma. Det är för många inte ett jobb, utan något som de ser fram emot och lever för, säger Mattias Karlsson (M), förste vice ordförande i sociala omsorgsnämnden, till tidningen.

Coronapandemin

Karlsson tilläger dock att nämnden kan fatta nya beslut om läget skulle förändras i framtiden.

Runt 400 personer med funktionsnedsättning berörs av beslutet.

Under våren har SVT Nyheter Väst rapporterat om hur vissa kommuner har infört besöksförbud på LSS-boende för att förhindra smittpridning. Se klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet