Johan och Camilla Molander har fått två av sina tre barn på busshållplatsen i Dalsland. Foto: SVT

Camilla och Johan har fått barn vid samma busshållplats i Mellerud – två gånger

Uppdaterad
Publicerad

För fyra år sedan föddes deras dotter vid en busshållplats i Dalsland. Platsen var slumpartad. För några veckor sedan hände det igen. När paret Molander skulle få sitt tredje barn gick det fort. Väldigt fort.

– Jag tänkte: inte en gång till, säger Camilla Molander.

Hör deras berättelse i klippet ovan.

För Camilla och Johan Molander så tar det lite mer än en timme att ta sig från hemmet i Ed till förlossningen på Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan. 

När deras dotter Clara föddes gick det hela väldigt fort. Trots ambulansfärd för fyra år sen hann de bara till busshållplatsen Dalskog, i Melleruds kommun, som ligger cirka tjugofem minuter hemifrån. 

Ännu mer bråttom

När det i början av oktober i år var dags igen hade paret planerat att åka i god tid. Men det gick upp för dem att lillebror skulle ha ännu mer bråttom till världen än Clara.

Återigen fick de ringa på ambulans. Men inte heller den här gången hann de hela vägen fram utan fick föda på exakt samma ställe, något som Dalslänningen också skrivit om.

Nu är busshållplatsen en speciell plats för familjen.  

– Nästa gång får vi åka hit direkt, säger Johan Molander.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.