Carina Deréus, Vårdförbundets huvudskyddsombud för barn- och kvinnosjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, är orolig för personalen. Foto: TT/SVT

Vårdförbundet larmar: ”Man vet inte när man får gå hem”

Uppdaterad
Publicerad

Vårdförbundet larmar om en stressad situation för personalen på förlossningen på Östra sjukhuset i Göteborg. Förstföderskor skickas hem efter 6-8 timmar efter förlossningen. I sommar väntas rekordmånga födslar på förlossningen.

– Man går till jobbet på morgonen och nästan gråter i omklädningsrummet för man vet inte när man får gå hem, säger Carina Deréus på Vårdförbundet.

I klippet hör du huvudskyddsombudet Carina Deréus berätta om situationen på förlossningen.

Fler födslar, pandemieffekter och färre barnmorskor gör att många får jobba extrapass på förlossningen på Östra sjukhuset, något som P4 Göteborg var först med att berätta om. Även på barn-IVA på Sahlgrenska sjukhuset är läget tufft, enligt Carina Deréus som är Vårdförbundets huvudskyddsombud för barn- och kvinnosjukvården på Sahlgrenska i Göteborg.

SVT har varit i kontakt med ledningen på Sahlgrenska som svarar attde för en dialog med facket om situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.