Patrik Lindstrand, 36 år boende i Balltorp tycker vildsvinen blir allt mer svårskrämda. Foto: Patrik Lindstrand

Här bökar vildsvinen i Patriks trädgård – mitt på dagen: ”De har blivit mer svårskrämda”

Uppdaterad
Publicerad

Vildsvinen blir alltmer svårskrämda, menar Patrik Lindstrand, boende i Balltorp.

– Tidigare kom de bara på nätterna och sprang iväg om man ropade till. Nu kommer de på dagarna och man måste gå ganska nära och skrika innan de behagar lunka iväg, säger han.

Patrik Lindstrand har filmat vildsvin som bökar i hans trädgård i Balltorp flera gånger det senaste året. Bilderna i klippet ovan filmade han för två veckor sedan.

– Nu är det nog en dryg vecka sedan vi hade besök senast, men tidigare var de väldigt nära på baksidan varannan dag ungefär, säger Patrik Lindstrand.

För närvarande är det två-tre vildsvin som besöker trädgården, men i vintras var det värre.

– Då var de tolv som var här i närheten, men nu har de skjutit av många så det har lugnat ner sig, säger Patrik Lindstrand.

Vad gör du när de kommer?

– Först står jag och tittar. Det är ju ganska fascinerande, men när de blir för närgångna så skrämmer jag iväg dem. Man vill ju inte ha dem här, säger han.

Allt svårare skrämma iväg vildsvinen

Han menar att det är mycket svårare att skrämma bort vildsvinen nu jämfört med tidigare.

– Tidigare kom de bara på nätterna och sprang iväg om man ropade till . Nu kommer de på dagarna och man måste gå ganska nära och skrika innan de behagar lunka iväg, säger han.

Är ni oroliga?

– Nja, men det är inte utan att det känns som om det kan hända något. Nu i sommar när familjen cyklade hem från fotbollsplanen så hörde vi hur sonen, som är 9 år, skrek till. Då stod det ett vildsvin två meter framför honom på cykelstigen, säger Patrik Lindstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.