Närhälsan kommer utföra massvaccinationer på Scandinavium under 2021. Bilden utanför arenan är en arkivbild från en konsert 2016. Foto: TT

Det blir massvaccinationer i Scandinavium

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha sagt nej till andra alternativ står det nu klart att Närhälsan kommer att inleda massvaccinationer mot covid-19 i Scandnavium. Detta gäller främst de personer som finns i Fas 4, det vill säga den lägst prioriterade befolkningsgruppen.

Närhälsan har nu slutit ett avtal med Got Event om att använda inomhusarenans foajéer för storskalig vaccination, något Göteborgs-Posten var först att berätta om.

Vaccintillgången är den mest avgörande frågan för Närhälsan. Osäkerhet om vaccinleveranserna kombinerat med att på kort varsel kunna anlita tillräckligt många för att genomföra vaccinationerna är en utmaning. Vaccintillgången är också det som avgör hur många som kan vaccineras per dag i Scandinavium.

Men ambitionen är att kunna ta emot väldigt många, och även ha öppet kvällstid. När dessa Fas 4-vaccinationer dras igång är ännu oklart, men kommer att meddelas av regionen. Därefter ska man kunna boka en tid, i första hand på nätet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet