Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Safia Hirsi, boende i Biskopsgården, märker att hennes barn drabbas negativt av distansundervisning. Foto: SVT

Distansstudier drabbar trångbodda: “Svårt redan innan”

Publicerad

Distansundervisning drabbar högstadie  och gymnasieelever som bor trångt. Det menar mammorna Safia Hirsi och Amina – som befarar att det kan påverka deras barns framtid negativt.

Klicka på klippet ovan för att höra mammorna berätta om oron över att deras barn inte får den studiero de behöver när de tvingas studera hemifrån.

De är båda trångbodda i lägenheter i Biskopsgården i Göteborg. Trångboddheten skapade svårigheter för deras barn att fokusera på studierna redan innan pandemin. Och nu har problemet förvärrats.

– Det var svårt redan innan pandemin. Nu är det ännu svårare för oss och barnen. Vi bor ju trångt och när familjer är trångbodda blir det svårt för barnen att studera hemma, säger Amina.

”Bäst att de får stöd av läraren”

På måndag kommer både högstadie- och gymnasieskolor att varva distansundervisning med lektioner på plats. Men Amina och Safia menar att problemet kvarstår.

– Det bästa är att barnen går i skolan och får stöd av läraren, säger Safia.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer