En död kvinna hittades tidigt på morgonen på en gång- och cykelbana i Stora Höga söder om Stenungsund. Foto: Mikael Berglund

Död kvinna funnen på gångväg utanför Stenungsund

Uppdaterad
Publicerad

En ännu oidentifierad kvinna hittades död på en gång- och cykelbana i Stora Höga utanför Stenungsund tidigt på tisdagsmorgonen. Första polispatrull på plats tyckte inte att det såg ut som om kvinnan utsatts för ett brott. Men eftersom detta inte kan uteslutas har polisen inlett en förundersökning om misstänkt mord.

Larmet kom till SOS vid 05-tiden på tisdagsmorgonen. En förbipasserande hade då upptäckt den döda kvinnan som låg på en vältrafikerad gång- och cykelbana som går genom centrala Stora Höga, söder om Stenungsund.

Alldeles intill platsen reser sig ett relativt högt bergsstup, och de första poliserna på plats misstänkte att kvinnan av okänd anledning fallit därifrån.

Kan röra sig om ett brott

Platsen spärrades av och tekniker tillkallades. Eftersom den tekniska undersökningen inte kunde utesluta att kvinnan fallit offer för brott inleddes en förundersökning om misstänkt mord eller dråp. Det är rutin för att kunna utreda saken på bästa sätt. Möjligen kan också den rättsmedicinska obduktionen så småningom ge större klarhet.

Den döda hade vid tiotiden på tisdagsförmiddagen ännu inte identifierats.

Fotnot: Tidigare har vi skrivit att den den döda personen var en man. Den uppgiften kom från polisen, men visade sig senare vara felaktig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer