Den döda mannen hittades i sjön Gerdsken i Alingsås på måndagen. Foto: SVT

Död person hittad i vattnet i Alingsås – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En död kropp påträffades i vattnet vid Gerdska stranden på måndagsmorgonen. Polisen har nu identifierat mannen som hittades  i vattnet. Det är samma man från Alingsås som försvann den 12 oktober och som misstänks ha blivit kidnappad.

– Vi avvaktar resultatet av undersökningen från rättsmedicin när det gäller dödsorsaken, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson polisen Västra Götaland.

Det var vid tiotiden på måndagsmorgonen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till strandområdet kring Stampen, där en död människa hittats i vattnet. Polisen har under dagen kunnat identifiera personen och bekräftar att det är den 26-årige mannen som försvann spårlöst efter ett besök på ett shoppingcenter i Alingsås den 12 oktober.

När mannen anmäldes försvunnen inledde polisen en förundersökning angående olaga frihetsberövande och människorov. Rubriceringen ändras nu till mord alternativt dråp.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.