Sex personer är inblandade i den allvarliga trafikolyckan varav fem under tisdagsmorgonen bekräftades döda. Foto: Johan Sjöström

Dödskraschen utanför Skara utredd – omkörning låg bakom att fem dog

Uppdaterad
Publicerad

Det var en omkörning som låg bakom frontalkrocken på länsväg 184 mellan Skara och Falköping när fem män omkom tidigare i år. Det visar polisens förundersökning som strax är färdig.

Krocken inträffade på eftermiddagen den 21 augusti. I en personbil satt fem kolleger som var på väg hem från dagens arbetspass på Logent i Götene. Alla omkom i krocken men lastbilschauffören klarade sig.

Nu visar polisens utredning att personbilens förare skulle köra om två andra bilar och att han av okänd anledning inte märkte att de mötte en tung lastbil med släp.

”Fordonen kolliderade med varandras högerfronter. Kraften i kollisionen var så stark att personbilen trycktes framför lastbilen och ner i diket norr om vägen, och vidare cirka 30 meter in på en gårdsplan. Personbilen fattade strax därefter eld. Branden spred sig sedan till lastbilens hytt. Lastbilschauffören hade vid det laget tagit sig ut ur hytten.”, skriver polisen på sin hemsida.

Lastbilschauffören, en man i 20-årsåldern, fick inga fysiska skador till följd av kollisionen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.