Foto: TT/SVT

Trio döms till fängelse efter uppmärksammad misshandel i Bengtsfors

Uppdaterad
Publicerad

Tre män åtalades för en misshandel i Bengtsfors – och fick stöd av delar av befolkningen. Nu döms alla tre till åtta månaders fängelse av Vänersborgs tingsrätt.

Det var tidigare i våras som de tre männen ska ha brutit sig in hos offret och misshandlat honom. Männen, som alla är i 25-årsåldern, kunde senare gripas och åtalades misstänkta för grov misshandel.

Fick stort stöd

Men i Bengtsfors fick de misstänkta mycket sympati och stöd. Anledningen var att många såg det som att männen tagit lagen i egna händer och slagit tillbaka mot brottsoffret, som är känd av polisen för sin brottslighet.

Bland annat har över 160 000 kronor samlats in till männen, som satt häktade under flera veckor.

– Det är inte för att stödja våldsbrott, absolut inte. Det är för att stödja pojkarna, att samhället håller dem om ryggen, sa Robin Adolfsson till SVT Väst.

De misstänkta männen har hela tiden nekat till brott.

Döms för misshandeln

Under måndagen döms de tre männen, som är i 25- och 30-årsåldern, för misshandel och grovt hemfridsbrott. Påföljden blir åtta månaders fängelse. En av männen döms också för egenmäktigt förfarande. Männen ska även betala skadestånd till den misshandlade mannen och hans sambo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.