Mannen från Ulricehamn dömdes till sju års fängelse. Foto: SVT

Dömdes för sexbrott mot 110 barn – överklagar

Uppdaterad
Publicerad

I tingsrätten dömdes han för grova sexbrott mot flickor på nätet. Nu överklagar mannen från Ulricehamn.

Genom att utge sig för att själv vara en ungdom fick han kontakt med unga flickor på olika chattforum på nätet, så som Kik och Skype. Han förmådde flickorna att ta av sig kläder och utföra sexuella handlingar framför sin webbkamera. Det här har mannen, utan flickornas kännedom, sedan spelat in på film. Offren är mellan 12-16 år gamla.

Borås tingsrätt dömde Ulricehamnaren till sju års fängelse för sexövergrepp mot 110 flickor runt om i Sverige. En dom som mannen genom hans advokat nu överklagar.

Landsomfattande sexbrottshärva

I överklagandet till hovrätten förnekar mannen brott mot över hälften av flickorna och yrkar på att åtalet mot honom ska ogillas eller att straffet mot honom ska lindras.

Rättegången i Borås tingsrätt pågick från april till augusti i år och är den hittills största i Sverige någonsin som berör just sexbrott på nätet. Den långa rättegången beräknas ha kostat nära åtta miljoner kronor och blev en tung post i Borås tingsrätts budget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landsomfattande sexbrottshärva

Mer i ämnet