Foto: SVT

Domen efter knivattacken på HVB-hem överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Mannen dömdes efter att ha knivdödat en kvinna på ett HVB-hem i Mölndal. Nu har åklagaren Linda Wiking överklagat domen.

– Med tanke på hur gärningen såg ut, är det för mig självklart att den är uppsåtlig, säger hon till GP.

Det var i början av året som en kvinna som arbetade på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingar överfölls av en av de intagna. Kvinnan attackerades med en kniv och skadades så svårt att hon avled. Mannen dömdes i början av augusti till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och en tioårig utvisning ur Sverige. I stället för mord ansåg tingsrätten att mannen skulle dömas för synnerligen grov misshandel, grovt vållande till annans död och försök till grov misshandel.

Överklagar till hovrätten

Något som åklagare Linda Wiking nu överklagar till hovrätten. Hon anser att mannen bör dömas för mord.

Knivdåd i Mölndal

 Att den dödande skadan satt i benet är inte det enda man kan fokusera på. Med tanke på hur gärningen såg ut, är det för mig självklart att den är uppsåtlig, säger hon till Göteborgs-Posten.

Mannens advokat, Claes Kennedy, har tidigare berättat att hans klient varken kunnat erkänna eller förneka gärningen eftersom han inte har någon minnesbild av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Mölndal

Mer i ämnet