400 kilo kokain smugglades hängande under ett lastfartyg utanför Styrsö. Foto: SVT

Smugglade 400 kilo kokain – fyra döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i natten firades runt 400 kilo kokain ner för ett lastfartyg. Efter att öbor utanför Styrsö i Göteborg upptäckt paket som flutit i land avslöjades den stora knarkhärvan. Idag dömdes fyra män i Göteborg tingsrätt till 6, 7, 8 samt 1 års fängelse för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott.

400 kilo inplastat kokain firades ner för ett lastfartyg utanför Styrsö i Göteborg en natt i maj 2020. Majoriteten av kokainet som fraktats hit med lastfartyg plockades, enligt polisen, upp av två män i en motorbåt. Men några paket blev kvar i havet och hittades av några barn som var ute och lekte på en brygga. Totalt hittades 24 kilo kokain vid Styrsö.

Fängelsestraff för alla åtalade

På torsdagen dömdes de fyra män som stått åtalade vid Göteborgs tingsrätt. En av männen dömdes till 1 års fängelse, de tre övriga till 6, 7, respektive 8 års fängelse för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.