Foto: Charlie Källberg

Tillståndet fortfarande livshotande för 15-årig pojke

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet för den pojke som räddades ur vattnet vid Askimsbadet under tisdagen är fortfarande livshotande.

Det var klockan 14.06 som SOS Alarm fick larm om en försvunnen person vid Askimsbadet. Räddningstjänsten från Storgöteborg skickade ytlivräddare och vattendykare till badplatsen som ligger utanför Göteborg. Sökandet efter en förmodad försvunnen person startade och 14:45 hittades en pojke i vattnet.

En person hittad

– Räddningstjänsten har hittat en person i vattnet som vi tog upp, säger Lars Larsson på räddningstjänstens ledningscentral till SVT Nyheter Väst.

Drunkning Askimsbadet

Polisens presstalesman Ulla Brehm berättar att det varit ett stort pådrag vid badplatsen.

– Vid kvart i tre fick jag rapport om att hjärt- och lungräddning pågick, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Pojke förd till sjukhus

Pojken fördes  i ambulanshelikopter till Östra sjukhuset. Kvar på plats fanns flera ledsna kompisar till pojken.

– Polispatruller på plats förstod att de skärrade pojkar som var kvar känner den 15-årige pojken. De var förtvivlade. De är ensamkommande flyktingbarn. Polisen pratade med pojkarna och såg till att de kunde ta sig hem, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Livshotande tillstånd

Pojken vårdas nu på Östra sjukhuset. Först vid halv sex tiden under tisdagkväll kunde pressjouren uttala sig om pojkens tillstånd.

– Vi har tagit hand om en pojke i nedre tonåren. Hans tillstånd är livshotande, säger Sofia Lindqvist på Sahlgrenskas pressjour.

Under onsdag morgon bedömdes tillståndet för den skadade pojken fortfarande som livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drunkning Askimsbadet

Mer i ämnet