Foto: Charlie Källberg

Ensamkommande pojke drunknade

Uppdaterad
Publicerad

Under en utflykt till en badstrand i Göteborg drunknade pojken.

Det var i somras som ett boende för ensamkommande barn gjorde en utflykt till en badstrand i Göteborg. Helt plötsligt sågs ett av barnen från boendet försvinna ner i vattnet. Övervakande personal såg detta och började direkt söka efter den unge i vattnet.

Det tog en betydande tid innan man hittade pojken under vattnet medvetlös och då påbörjade man återupplivning direkt. Ambulanshelikopter kom till platsen och tog honom till sjukhuset där han senare andades på egen hand men hölls nedsövd för vidare utvärdering av medicinsk status. Cirka tre veckor senare meddelades det att pojken dog på sjukhuset. Nu görs det en lex Sarah-anmälan.

I utredningen har man hittat att det finns brister inom verksamheten som kan föranleda risk för allvarliga missförhållanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drunkning Askimsbadet

Mer i ämnet