Hör Minna Soirio berätta om sorgen efter storbranden i Skövde. Foto: SVT

Minna Soirio flydde storbranden – så mår hon nu

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått två månader sedan den kraftiga branden skakade om Rydsborna i Skövde. Omkring 100 lägenheter evakuerades i samband med branden.

I dagsläget är 46 lägenheter totaltförstörda och går inte att flytta tillbaka till, Minna Soirios lägenhet är en av dem.

20 hyresgäster saknade hemförsäkring och för dem har det varit tufft att komma tillbaka till vardagen. De har blivit hänvisade till Socialtjänsten som hjälpt till med kläder, möbler och annat. Även andra föreningar har erbjudit kläder och annat för att de drabbade ska komma på fötter igen. 

Minna Soirio hade hemförsäkring men det har varit en tuff kamp med att få försäkringspengarna att räcka till. Minna och hennes tre barn vet ännu inte när de får flytta tillbaka, men hon har ställt in sig på att detta kan ta ett år, för att inte bli besviken. Hör henne berätta om sorgen efter branden i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Skövde

Mer i ämnet