Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ SVT:s reportrar i morgonrusningen från Uddevalla tågstation till tv-huset på Hisingen – och se vilken väg som går fortast. Foto: SVT

E6, E45 eller buss – SVT testar snabbaste vägen mellan Uddevalla och Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Skred, olyckor och inställda tåg. Hur tar man sig egentligen bäst från Uddevalla till Göteborg? SVT lät tre reportrar testa snabbaste vägen under morgonrusningen.

Jordskredet i Stenungsund har tvingat E6 att stänga för trafik, Bohusbanan söderut är stängd för reparation och förra veckan inträffade en allvarlig tågolycka vid Ramseröd utanför Uddevalla och järnvägen mellan Herrljunga och Uddevalla fick stänga.

SVT Nyheter Väst har tidigare berättat om hur infrastrukturen i Uddevalla skurits av – och det påverkar bland annat pendlingsvägen från Uddevalla till Göteborg.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Att E6:an är avstängd har inneburit en högre belastning på övriga vägar, och flera olyckor har också ägt rum. Trafikverket rekommenderar trafikanter som ska till Göteborg från Uddevalla att köra via Trollhättan och sedan ta E45:an, medan många också väljer att ta ”gamla E6:an”, väg 650 via Ucklum.

Ingen tågtrafik

I nuläget går inget tåg hela vägen mellan Uddevalla och Göteborg, utan alternativen är exempelvis buss hela vägen eller buss till Trollhättan och byte till tåg där.

Hur fungerar egentligen de olika alternativen – och vilken väg är snabbast? SVT lät tre reportrar ge sig ut i morgontrafiken för att testa E6, E45 och bussen. Resan gick från tågstationen i Uddevalla till tv-huset på Hisingen – se vilken väg som gav kortast restid, i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Mer i ämnet