Polisen uppger på måndagen att man har ”hög närvaro” i Hjällbo efter helgens storbråk och dödsskjutning. Foto: TT

Efter dödsskjutningen och storbråket i Hjällbo – polisen söker blå cykel

Uppdaterad
Publicerad

En blå cykel. Det är en av sakerna som polisen just nu intresserar sig för i utredningen efter dödsskjutningen i Hjällbo. Under måndagskvällen gick man ut med uppgiften om att man är intresserad av ”alla iaktagelser” kring just en blå cykel.

Efter storbråket och dödsskjutningen som skakar Göteborg, och området Hjällbo i synnerhet, har nu en förundersökning inletts. Vad gäller den biten är polisen mycket förtegen.

Men under måndagskvällen kom en detalj som enligt polisen är av intresse för utredningen. På sin hemsida skriver polisen att man är ”intresserad av alla iakttagelser av en blå cykel, eventuellt en elcykel, eller personer som kan kopplas till en blå cykel/elcykel i Hjällbo eller dess närområde.”

Konflikten i Hjällbo

Den pågående utredningen är ett av polisens tre spår. De övriga två handlar en närvaro i området som är mer synlig för allmänheten

– Dels jobbar vi nu brottsförebyggande med hög närvaro. Dels jobbar vi trygghetsskapande. Vi har ett antal patruller på plats i området, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisregion Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Hjällbo

Mer i ämnet